Contact us info@atad.gr

Εντονότατες αντιδράσεις στο ενδεχόμενο να κλείσει ο δρόμος της Κρεμαστής για την εμποροπανήγυρη

Εντονότατες είναι οι αντιδράσεις από τους επαγγελματίες στο ενδεχόμενο η δημοτική αρχή και δη το Τοπικό Συμβούλιο Κρεμαστής να κλείσει για τα οχήματα την κεντρική λεωφόρο Ελευθερίας στην Κρεμαστή για το χρονικό διάστημα από 12 ως 23 Αυγούστου, ενόψει της εμποροπανήγυρης που πραγματοποιείται ταυτόχρονα με τη λειτουργία της έκθεσης χειροτεχνίας στην περιοχή.

της Νατάσας Παμπρή

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν μέσω του Real Voice 99.5 μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα’ και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου Χρήστος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Οδηγών ΤΑΧΙ Ρόδου Θεοδόσης Καστανίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως Ρόδου «Κολοσσός», Κώστας Στυλιανού, λόγω της αυξημένης κίνησης από και προς το αεροδρόμιο σε μία χρονιά που ο Τουρισμός καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο κ. Καστανίδης σημείωσε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος γιατί θα διαλύσουμε τον Τουρισμό, λόγω του κυκλοφοριακού, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Μιχαλάκης έκανε λόγο για αδιανόητη σκέψη και τραγελαφική απόφαση αφού οι ουρές που θα σχηματίζονται από το αεροδρόμιο προς την πόλη, από τις παρακαμπτήριες οδούς θα είναι τεράστιες από τον όγκο των οχημάτων, ενώ μόλις πρόσφατα στις 21 Ιουνίου δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα της Κρεμαστής, δίνοντας ανάσα και στους οδηγούς, αλλά και στους επαγγελματίες της περιοχής.

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε παράλληλα στις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει φέτος η τουριστική χρονιά, στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της έλλειψης χώρων πάρκινγκ, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Είναι δεδομένο πλέον ότι μιλάμε για την καλύτερη σεζόν όλων των εποχών. Ο Ιούλιος έκλεισε με το εκπληκτικό 13% αύξηση σε σχέση με το 2019 που ήταν η χρονιά ορόσημο και ο Αύγουστος δείχνει αρκετά καλή δυναμική και πιστεύω ότι έτσι θα πάει μέχρι τέλους της σεζόν. Εμείε οι Ροδίτες το είχαμε μεγάλη ανάγκη αυτό -όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα- μετά από δύο χρόνια δυσκολιών, χρειαζόμασταν μία τόσο καλή χρονιά για να μπορέσουμε να βρούμε τις ισορροπίες μας. Ο Τουρισμός είναι ομαδικό “παιχνίδι”, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, χρειάζεται μία ωριμότητα και επαγγελματισμός, πράγμα που έδειξαν όλοι οι φορείς και η Αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό το αποτυπώνουν τα στοιχεία και αυτό το εισπράττουμε αυτή την καλή χρονιά.

Κι επειδή ακούω διάφορα ότι πάει καλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ο Τουρισμός, ναι όντως πάει πολύ καλά, αλλά σε καμία περιοχή δεν συγκρίνονται τα ποσοστά αύξησης που είχαμε το 2022 με την εκπληκτική αύξηση που είχαμε σε σχέση με το 2019.

Είναι τραγελαφικό όταν πριν ένα μήνα σχεδόν ήταν ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Κρεμαστής, γιατί το άνοιγμα της γέφυρας έλυνε το πρόβλημα, το να παίρνουμε μία απόφαση να κλείνουμε ξανά το δρόμο και να ταλαιπωρείται ο κόσμος 15 μέρες, όταν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τα τουριστικά λεωφορεία δεν περνούσαν ποτέ έτσι κι αλλιώς μέσα από το χωριό, αλλά περιμετρικά, άρα για τα τουριστικά λεωφορεία δεν είναι κάτι που μας αλλάζει τη διαδρομή, αλλά γενικά κάποια στιγμή πρέπει να παίρνουμε γενναίες αποφάσεις και να πηγαίνουμε λίγο κόντρα στις συνήθειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διαφορετικά θα είναι και πάλι μια κατάσταση όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, είτε έγινε, είτε δεν έγινε η γέφυρα… Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να κλείνει ο δρόμος και νομίζω ότι αυτή είναι η άποψη στο σύνολο των κατοίκων. Κάποιες φορές πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν κάποιους κι αν δεν δυσαρεστήσουμε κάποιους δε θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που έχει η Ρόδος”.

Αναφορικά με το πάρκινγκ και το κυκλοφοριακό σε ότι έχει να κάνει με την ροή των τουριστικών λεωφορείων στην πόλη της Ρόδου κι ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, ο κ. Μιχαλάκης σημείωσε ότι “απλώς πάρθηκε μία απόφαση που είναι σε μία συμφωνία ουσιαστικά μεταξύ των τουριστικών γραφείων, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, των ιδιοκτητών και του δήμου Ρόδου –με τον Αντιδήμαρχο της Μεσαιωνικής Πόλης- να σταματάνε στην Ακκαντιά και να κάνουμε αυτή τη διαδικασία που κάνουμε φέτος, αλλά δεν έχει λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που είναι το κυκλοφοριακό και ο χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων. Το μεγάλο πρόβλημα στη Ρόδο είναι όταν συζητάμε αυτή τη στιγμή για ανάπτυξη και αειφορία, πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι ότι όλοι θα αλλάξουμε ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό μας…

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Οδηγών ΤΑΧΙ Θεοδόσης Καστανίδης δήλωσε από την πλευρά του:

Δεν θα κλείσει ο δρόμος. Εγώ είμαι απολύτως ότι δεν θα κλείσει ο δρόμος. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι πάρα πολύς ο κόσμος στο νησί κανείς φορέας δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει πολύ γρήγορα γι’ αυτό κάνουμε μία διαδρομή των 10 λεπτών σε 25 και 30 λεπτά. Γι αυτό το λόγο, το έχουμε συζητήσει και στο διοικητικό συμβούλιο, ο δρόμος δεν θα κλείσει. Δεν θα κλείσει διότι θα διαλύσουμε τον Τουρισμό. Θα κάνουμε πολύ μεγάλο κακό στο νησί μας και αυτοί οι οποίοι αγαπούν το νησί δεν θα τον κλείσουν το δρόμο. Αυτοί οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει και βλέπουνε μόνο της μιας και της δεύτερης ημέρας τα κέρδη θα τον κλείσουν, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο ο δρόμος δεν θα κλείσει. Πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική. Θα τον δηλητηριάσουμε τον Τουρισμό, αν ο τουρίστας θέλει 50 και 60  λεπτά για να πάει στο αεροδρόμιο και είναι λογικό ότι θα διαμαρτυρηθεί και αυτή η διαμαρτυρία δε θα είναι καλό για το νησί μας. Κάνουμε ότι μπορούμε για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και μέχρι στιγμής το πετυχαίνουμε.

“Δεν είναι σωστό και δεν είναι καλό για το ροδιακό λαό και τον τουρισμό να κλείσει η κεντρική λεωφόρος στην Κρεμαστή για δύο εβδομάδες σε καμία περίπτωση. Για τα δικά μας βαρέα οχήματα συμφωνώ να μην κυκλοφορούν από το σημείο, αλλά όχι το κλείσιμο για όλα τα οχήματα, όταν μάλιστα πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα της Κρεμαστής, διευκολύνοντας όλη την κυκλοφορία”, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στυλιανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιδήμαρχος Πεταλουδών, Θανάσης Στάμος, είχε δηλώσει προ ημερών ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρεμαστής αποφάσισε όπως κάθε χρόνο, το κλείσιμο της κεντρικής λεωφόρου Ελευθερίας για την εμποροπανήγυρη και την πανελλήνια Έκθεση της Κρεμαστής.

realvoice995.gr

You might be interested in …

Leave a Reply

Your email address will not be published.