Contact us info@atad.gr

Χρήστος Μιχαλάκης στον RV: Τουρισμός και εσωστρέφεια δεν πάνε μαζί (audio)

Για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν και την ανοδική πορεία που καταγράφηκε στη Ρόδο το πρώτο τετράμηνο του 2023 (Ιανουάριος-Απρίλιος), τη δουλειά που προηγήθηκε και την εξαιρετική συνεργασία των φορέων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, μίλησε στον Real Voice 99.5 o Χρήστος Μιχαλάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. (Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού), στην εκπομπή “Πρωινό Χ-press” και τη Ρένα Παυλάκη.

της Νατάσας Παμπρή

Επιπλέον αναφέρθηκε σε όσους ασκούν κριτική μέσω των social media, αλλά και τη μιζέρια που διοχετεύεται από συγκεκριμένους κύκλους ακόμη και όταν τα στοιχεία είναι άκρως εντυπωσιακά προς όφελος του τόπου, επισημαίνοντας ότι είναι πονηροί οι καιροί για όσους προσπαθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ασκήσουν πολιτική, ενόψει εκλογών.

Η κριτική από το FB είναι εύκολη, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “όπως διαχειριστήκαμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις διαδοχικές κρίσεις, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο τουριστικό προϊόν.  Είναι πολλά τα προβλήματα σε θέματα υποδομών τα οποία τα είχαμε συζητήσει στην αρχή της σεζόν και το πόσο προετοιμασμένος είναι ο προορισμός να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες και τη γκρίνια την καταλαβαίνω σε ένα βαθμό, όχι όμως όπως πάει να παρουσιασθεί από ορισμένους και να μηδενίζουν την κατάσταση. Ούτε το 2020, 2021, 2022 ήταν κάποιοι ικανοποιημένοι. Θα προχωρήσουμε με τη θετική αύρα και την άριστη συνεργασία που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους φορείς, κυρίως με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο”.

https://soundcloud.com/user-real-voice-995/29052023a?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Ο κ. Μιχάλης ερωτήθηκε και για τη χθεσινή εικόνα του αερολιμένα Ρόδου, από την έντονη καταιγίδα, τονίζοντας ότι η Fraport θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η Fraport πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει κάποια πράγματα για να μη δυσφημείται ο Τουρισμός, στην πύλη εισόδου της Ρόδου. Σαν φορείς είμαστε σε συνεννόηση με τη Fraport, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες εικόνες. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για να μη συμβεί.

Θέλω να μιλήσω σαν επιχειρηματίας και τουριστικός πράκτορας. Να θυμίσω τι συναισθήματα είχαμε όταν είχε καταρρεύσει το 2019 ο Thomas Cook ο δεύτερος μεγαλύτερος Τ.Ο.  Από τα στοιχεία του 2020,2021,2022 με ενδιαφέρουν οι ποιοτικοί δείκτες που σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στην περιοχή μας, ήμασταν πολύ καλύτερα. Για το 2023 κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία νωρίτερα από ποτέ, ξεκινήσαμε πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν, τον Απρίλιο είχαμε μία πολύ καλή αύξηση σε σχέση με το 2022 που ήταν η καλύτερη τουριστική χρονιά, ενώ για το Μάϊο είμαστε στα επίπεδα του 2022. Είχαμε εξαιρετικές προκρατήσεις, είχαμε ένα πολύ καλό brand, την ώρα που η “ανταγωνιστική” Τουρκία είχε τους σεισμούς και εμείς  είχαμε πολύ καλές κρατήσεις”.

Επιπροσθέτως ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι λόγω του ενεργειακού και της ακρίβειας, ανέβηκε το αεροπορικό εισιτήριο αρκετά και το κόστος των ξενοδοχείων και δεν είναι πλέον ελκυστικό το last minute. Υπάρχει ένα πρόβλημα έξω στην αγορά. Περιμέναμε όλοι ότι ο κόσμος θα ταξιδέψει, αλλά κάπου θα κάνει οικονομία.

“ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ”

Για τη συνεργασία του με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, με αφορμή και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο κ. Μιχαλάκης τόνισε ότι  “Είναι μία σχέση που ξεκίνησε το 2020 (στην περίοδο της πανδημίας). Με τον Γιώργο Χατζημάρκο είχαμε μία άψογη συνεργασία τη δυσκολότερη εποχή, είχαμε την ίδια οπτική για τον Τουρισμό και για την επόμενη μέρα. Όταν μου έκανε την εξαιρετική τιμή να συμμετέχω στην ομάδα της περιφερειακής αρχής, η απάντησή μου δεν μπορούσε παρά να είναι θετική. Ευχαριστώ τον Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη. Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας για τη Ρόδο , τα νησιά μας και τους κατοίκους τους, δηλώνω παρών με όλες μου τις δυνάμεις”, σημείωσε καταλήγοντας.

You might be interested in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *