Contact us info@atad.gr

Χρήστος Μιχαλάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική σεζόν του 2023

Στις προοπτικές της τουριστικής σεζόν του 2023 αλλά και στο κλείσιμο της φετινής θερινής περιόδου αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Τα έσοδα της φετινής τουριστικής σεζόν ήταν εξαιρετικά όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου. Σε κάποιες περιπτώσεις, επιχειρήσεις είχαν έσοδα παρόμοια με αυτά του 2019.

«Αυτά τα στοιχεία είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το 2020 και το 2021 δεν ήταν κανονικές χρονιές από οικονομική άποψη. Φέτος είχαμε αύξηση του κόστους λόγω της ενέργειας και των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες αλλά τα καταφέραμε και επιβιώσαμε», είπε ο κ. Μιχαλάκης.

Σε ερώτηση για τις προοπτικές του 2023, ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε: «Αναμένουμε πως η σεζόν του 2023 θα διαρκέσει περισσότερο. Τελούμε σε αναμονή για τη βελτίωση της κατάστασης στην Ευρώπη. Γενικά πάντως είμαστε αισιόδοξοι».

Η έναρξη της τουριστικής σεζόν θα γίνει τον Μάρτιο του 2023 και αυτός όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα. «Είναι θετικό που η Easyjet θα ξεκινήσει πτήσεις από τις 11 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αγορές. Την πρώτη εβδομάδα του Απρίλιου θα έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις και από άλλες χώρες. Εξαιρετικά καλά θα πάει και η κρουαζιέρα. Θα έχουμε ένα καλό ξεκίνημα. Το υπόλοιπο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του φετινού χειμώνα» είπε ο κ. Μιχαλάκης.

Σημειώνεται πως έως τώρα έχουν προγραμματιστεί πτήσεις μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του 2023.

rodiaki.gr

You might be interested in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *